SIDER

03.11.2015

KREMET SKOGSOPPSUPPE

KREMET SKOGSOPPSUPPE

4 porsjoner
 
350 g champignon eller blanding av ulike matsopper
4 sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 del crème frache
1 ss maisennamel
1 eggeplomme
salt 
pepper



 
1. Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.
 
2. Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kasserolle og tilsett oppkuttet løk og sopp.
Krydre med salt og pepper.
 
3. La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 minutter
 
4. Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterligere 10. minutter. Tilsett fløten. Rør créme fraiche. eggeplommen og maisstivelsen sammen og pisk det inn i suppen.

5. Bruk stavmikser til å jevne suppa 

6. Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar